Renin Beauty Salon

Trådning

Trådning

En hårborttagningsmetod som tar bort hårstråna med roten och ger därför ett långvarigt resultat (till skillnad från t.ex. hårborttagningskräm och rakning där håret växer ut efter bara någon dag). Man tvinnar en tråd och drar den på ett speciellt sätt över huden så att alla strån följer med, även små tunna fjun. Metoden är flera tusen år gammal och har använts mycket i Mellanöstern och Asien.

Vissa gör det för att de har grövre hårväxt de vill bli av med, exempelvis är mörka hår på överläppen oerhört vanligt även på kvinnor. Men även personer mer ljus hårväxt kan ha mycket hår i ansiktet, som ofta är väldigt långa också. Vissa stör sig på att det syns, t.ex i solljus, och vissa (bland annat jag) stör mig på att sminket inte lägger sig lika bra på områdena där man har mycket fjun.

Man kan antingen tråda små områden så som överläppen, underläppen och hakan, men man kan också tråda hela ansiktet, halsen och nacken. Det är olika prisklasser beroende på hur stort område man vill tråda, allt från trådning mini till trådning lyx! Man kan även tråda brynen.

Stäng meny